کند شدن روند نابینایی ناشی از دیابت با یک داروی جدید-راهبرد معاصر
داروی جدید در آزمایش‌ها، ممکن است روند پیشرفت بیماری پارکینسون را کند کند قاضی پرونده چای دبش: پاسخ بانک‌های شاکی به استعلام‌ها متناظر با سوالات دادگاه تنظیم نشده است خبر جدید وزیر ارشاد درباره هنرمندان ممنوع الفعالیت سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند کلاس‌های جبرانی دانشگاه‌ها چگونه تشکیل خواهد شد؟ قصاص برای عامل جنایت در بازی خرس وسطی فیلم / گل اول مس رفسنجان به پرسپولیس در دقیقۀ ۴ پیاده‌روی روزانه می‌تواند افسردگی را کاهش دهد لحظهٔ هجوم خودرو به میان جمعیت در آلمان با دست‌کم ۱۱ کشته + فیلم وقوع زلزله ۴ ریشتری در هفتکل ایران ۱۵ - ۱۱ پرتغال/ صعود واترپلو ایران به نیمه نهایی سطح ۲ کاپ جهانی  برتری استقلال مقابل آلومینیوم در ۴۵ دقیقه اول  تساوی یک نیمه‌ای هوادار و نساجی ترکیب آلومینیوم و استقلال اعلام شد

کند شدن روند نابینایی ناشی از دیابت با یک داروی جدید

گروهی از محققان انستیتو چشم ویلمر، جان هاپکینز شواهدی از کارآمدی یک داروی آزمایشی برای جلوگیری یا کند کردن روند نابینایی در بیماران دیابت رصد کرده اند.
تاریخ انتشار: ۲۲:۳۷ - ۰۸ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 May 29
کد خبر: ۱۸۶۹۲۲

به گزارش راهبرد معاصر؛، این محققان از موش و ارگانوئید‌های شبکیه انسان در پژوهش خود استفاده و روی دو بیماری چشمی مرتبط با دیابت یعنی رتینوپاتی دیابتی پرولیفراتیو و ادم ماکولا دیابتی تمرکز کردند.

هر چند هر دوی این شرایط بر شبکیه (بافتی که نور را حس می‌کند و سیگنال‌های بینایی را به مغز منتقل می‌کند) تأثیر می‌گذارد، رگ‌های خونی جدید در سطح شبکیه در رتینوپاتی دیابتی پرولیفراتیو بیش از حد رشد می‌کنند که منجر به خونریزی یا جداشدگی شبکیه و از دست دادن بینایی می‌شود. اما بیماران مبتلا به ادم ماکولا دیابتی با شبیکه‌هایی ورم کرده و سلول‌های آسیب دیده در نتیجه نشتی مایع از رگ‌های خونی در چشم روبرو می‌شوند که نشان دهنده از بین رفتن بینایی است.

بیماری‌های مذکور هم اکنون با تزریق چشمی درمان‌های ضد فاکتور رشد اندوتلیال عروقی (anti-VEGF) درمان می‌شوند. هرچند این درمان‌ها رشد رگ‌های خونی غیر معمول را محدود و در نتیجه نشتی را محدود می‌کنند، اما برای بسیاری از بیماران تاثیرگذار نبوده و عوارضی از جمله افزایش فشار داخل چشم و آسیب به بافت چشمی را در بلند مدت در بر داشته اند.

محققان ترکیب ۳۲-۱۳۴ D را بررسی کردند. مشاهدات پیشین حاکی از آن بود که ترکیب مذکور رشد تومور در موش‌ها را کند می‌کند و سطح پروتئین HIF در بیماران کاهش می‌یابد.HIF در دیواره‌های رگ‌ها فعال می‌شود و چند پروتئین تولید می‌کند که رشد رگ‌های خونی جدید را ترویج می‌کنند. کاهش سطح HIF از بیماری‌های شبکیه‌ای چشمی جلوگیری می‌کند. علاوه بر آن مقادیری از ۳۲-۱۳۴ D درمان ایمن تری نسبت به روش‌های دیگری بود که HIF را هدف می‌گیرند.

آکریت سودهی یکی از مولفان تحقیق می‌گوید: ما متوجه شدیم این دارو به طور خاص در چشم قابل تحمل است و سطح HIF را در چشمان بیمار پایین نگه می‌دارد.

هنگامیکه دارو در موش‌های بزرگسال مختلف با بیماری چشمی دیابتیک آزمایش شدند، مشخص شد میزانی از HIF از بین می‌رود و تولید رگ‌های خونی جدید متوقف می‌شود. در نتیجه این روند، پیشرفت بیماری ۵ روز پس از تزریق کند می‌شود.

این دارو در چند نوع سلول شبکیه انسانی مرتبط پروتئین‌های ترویج کننده تولید رگ‌های خونی و نشتی آن‌ها آزمایش و مشخص شد HIF را به نزدیک سطح نرمال می‌رساند و در نتیجه تولید رگ‌های خونی جدید متوقف می‌شود. / مهر

ارسال نظر